Hvad er Lean?

Lean handler om at skabe flow i sine arbejdsprocesser – og stræbe efter perfektion.

Lean er en visionsdrevet filosofi, hvor målet er at skabe en kultur, der til enhver tid tager udgangspunkt i, hvad der skaber værdi for kunden – og samtidig stræber efter at fjerne de aktiviteter, der ikke skaber værdi.

Leder du efter et Lean kursus? Så besøg Center for Lean

Hvorfor Lean?
En undersøgelse gennemført i 2008 af europæiske virksomheder viser, at over 50% af virksomhederne i undersøgelsen anvender værktøjerne i Lean.

Det tankevækkende ved undersøgelsen er, at 93% af alle top-performere anvender principperne i Lean, og at 69 % af de dårligste performere ikke anvender Lean!

Flowoptimering – Tænk på tværs af afdelinger
Lean handler i høj grad om at optimere “produktets” vej gennem organisationen – dette kan være en sagsbehandling i administration, et produkt i traditionel produktion eller en patient på sygehuset.

Man skal altså tænke på tværs af afdelinger i stedet for at suboptimere ved at kigge på en enkelt maskine eller medarbejders performance.

Identificér og fjern spild
Alt hvad der ikke giver værdi for kunden er spild. De aktiviteter eller processer som egentlig ikke tilføre værdi for kunden, skal ledere og medarbejdere være gode til at identificere – for derefter at kunne fjerne eller minimere disse.

Hos Howbiz har vi en portefølje med mere end 25 succesfulde organisatoriske Lean implementeringer hos blandt andet Velux, SuperGros, IdealCombi, Sauer Danfoss m.fl. Og vi har sammenlagt uddannet mere end 1000+ ledere og mellemledere indenfor Lean Ledelse over de seneste 10 år.

I vores tilgang fokuserer vi på at kompetenceudvikle ledere, mellemledere, nøglepersoner og medarbejdere til selv at skabe løsninger. På den måde sikrer vi, at vores arbejde er med til skabe en organisation, der kontinuerligt og i langt tid efterfølgende forbedrer organisationens effektivitet. ´

Det er især vores tilgang, der gør Howbiz til en af Danmarks mest eftertragtede samarbejdspartner, når det kommer til Lean implementeringer.

Ring eller skriv til en af vores eksperter, og hør hvordan du kan få succes med Lean

Lad os sammen skabe resultater

 • Få en succesfuld lean implementering
 • Tilpas Lean konceptet så det giver mening
 • Så en verdensklasse Lean organisation
 • Lean i alle miljøer: produktion, administration, produktudvikling, supply chain og salg
 • Markante KPI forbedringer indenfor
  • Kvalitet
  • Levering
  • Omkostninger
  • Sikkerhed og arbejdsmiljø
  • Medarbejderengagement

Lean

 • Kaizen – Små løbende forbedringer
 • Kaizen Events – Forbedringsworkshop
 • Forbedringsprojekter


Kaizen – Små løbende forbedringer

Systematisk at arbejde med små løbende forbedringer er en af de vigtigste ingredienser i Lean. Hos Toyota siger man, at alt der kan give over 0.2 sekunder i forbedring skal implementeres.
Den store forskel i måden at arbejde med forbedringer i Lean – i forhold til traditionel organisation – er, at vi tillærer mellemledere og medarbejdere til systematisk at arbejde med forbedringsforslag og forbedringsimplementeringer. Dette gør vi ved at indføre tavlemøder, der både indeholder en prioriteringsmatrix, opgaveoverblik og desuden også indeholder KPI’er, så både ledelsen og medarbejderne kan holde øje med, hvordan deres forbedringsarbejde påvirke nogle af organisationens nøgletal.

Kaizen Events – Forbedringsworkshop

Kaizen events eller forbedringsworkshops fungerer sådan, at der afsættes en kort tidsperiode eksempelvis 48 timer, hvor der bliver arbejdet med en specifik problemstilling i organisationen, som vil kunne løfte organisationens performance betragteligt.

I denne workshop samler man typisk anvender de velkendte Leanværktøjer på en specifi

Forbedringsprojekter

Strategien skal nedbrydes, så den skaber en rødtråd fra de overordnede mål til den enkelte medarbejders eller gruppe af medarbejders mål. De kompetente og motiverede medarbejdere der udgør rygraden af en hver organisation har krav på en præcis og pragmatisk kommunikation der minimere utryghed og uklarhed. Når de strategiske initiativer implementeres handler det om at eksekvere og dette kræver den rigtige kommunikation og plan. En af styrkerne ved at lade os facilitere hele det strategiske forløb er at vi evner at navigere og opererer på alle organisatoriske niveauer, således at vi også kan være med til at udmønte strategien i forhold til den enkelte leder og dennes medarbejdere.


Værktøjer

Få mere at vide om Lean

Vi har en bred erfaring indenfor strategiudarbejdelse, og vil hellere end gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, som du sidder tilbage med. Udfyld nedenstående kontaktformular, og så skal vi svare dig hurtigst muligt.

* skal udfyldes.

Jacob Steendahl Nielsen

Management konsulent

Se profil

jacob@howbiz.dk

tlf. 31 10 90 00