Hvad er organisationsudvikling?

Organisationsudvikling handler om at forbedre de processer og mennesker der tilsammen udgør din organisation

Organisationer er konstant under pres for omgivelserne, hvilket vil betyde, at organisationen hele tiden er i forandring, hvis de skal være en aktiv spiller indenfor deres felt.

Derfor vil en professionel tilgang til organisationsudvikling hjælpe mange virksomheder effektiv igennem omstillingsprocessen.

Hos Howbiz ser vi organisationsudvikling som en bevidst og planlagt indsats med henblik på at udvikle hele organisationen for at øge dens effektivitet og trivsel.

Vi har gode erfaringer med at tage en systemmæssig perspektiv i denne forbindelse hvor såvel struktur, medarbejdere/ledelse, kultur og virksomhedens opgaver indgår.

Ring eller skriv til en af vores eksperter, og hør hvordan du kan få succes med den næste organisationsforandring

Lad os sammen skabe resultater

  • Design og implementering af ny organisationsstruktur
  • Få styr på roller og ansvar herunder Leadership Pipeline
  • Jobdesign og struktur
  • Etablering af nye samarbejdsmodeller
  • Kultur udvikling og forandring
  • Få skabt den bæredygtige organisation hvor effektivitet og trivsel går hånd i hånd

Organisationsudvikling i forhold til Leavitt’s diamantmodel

Den Opgaveorienteret strategi

Den tilgang har som primært formål at sikre at virksomhedens, afdelingernes eller individets opgaver bliver løst på den mest hensigtsmæssige måde. Udover at opgaverne skal løses af den rette medarbejder ser vi ofte at det kræver klare rolle og ansvarsbeskrivelser. Elementer vi ofte oplever som kommer i spil er insourcing / outsourcing, selvstyring, strategisk virksomhedenssamarbejde samt tværorganisatorisk samarbejde

Den strukturelle strategi

Formålet med denne tilgang er at gennemføre ændringer i virksomhedens struktur. Der kan være flere grunde til at ændre i organisationens struktur. Vi har blandt andet benyttet os af denne tilgang i forbindelse med at designe en mere fleksibel struktur, der er i stand til at reagere hurtigere på de stigende krav fra omgivelserne. Vi oplever også denne til tilgange er effektiv nået virksomhedens beslutningsprocesser skal optimere.

Den teknologiske strategi

Virksomheder bliver mere og mere underlagt den teknologiske udvikling. Vi bliver afhængige af at teknologien fungere optimalt eller kan vi opleve markant fald i vores performance. Vi ser specielt indenfor den administrative sektor at hvis der er et computernedbrud går virksomheden totalt i stå. Hvis virksomheder formår at udnyttet teknologien rettidig vil det kunne skabe store gevinster.

De aktørorienterede strategi

Denne tilgang fokuserer primært på at ændre i medarbejdernes adfærd således at de er i overensstemmelse med virksomhedens holdninger og værdier. Kulturanalyse er ofte en vigtig metode i denne forbindelse. Ved at få analyseret medarbejdernes værdigrundlag i relation til virksomhedens kan der udarbejdes en målrettet indsats som skal hjælpe med at få påvirket kulturen i den rigtige retning. Vi ser også i denne forbindelse at det psykiske arbejdsmiljø spiller en rolle og specielt oplever vi at en virksomhed der har en høj grad af social kapital vil have lettere ved at komme igennem en forandringsproces.


Værktøjer

Få mere at vide om Organisationsudvikling

Vi har en bred erfaring indenfor strategiudarbejdelse, og vil hellere end gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, som du sidder tilbage med. Udfyld nedenstående kontaktformular, og så skal vi svare dig hurtigst muligt.

* skal udfyldes.

Jacob Steendahl Nielsen

Management konsulent

Se profil

jacob@howbiz.dk

tlf. 31 10 90 00