Baggrund for projektet – øget konkurrence fra Østeuropa

Virksomheden gennemførte et projekt i samarbejde med Howbiz Management Consulting. Globaliseringen og især konkurrence fra lavtlønnede lande medførte, at virksomheden var under pres ift. produktionsomkostninger, hvilket skabte behov for at være mere konkurrencedygtige.
 
Der var derfor et behov for at undersøge om der var muligheder for at optimere processerne i produktionen. Lean filosofien blev valgt som hovedtema for projektet. Højsæsonen for produktion af sengene lå fra juli og frem til november, hvor medarbejderne også skulle holde sommerferie. Presset var derfor blevet stort på produktionsapparatet i sommermånederne, og virksomheden ville gerne arbejde med at nedbringe gennemløbstiden.

Indsatsområder – skabe flow og nedbringe gennemløbstiden

Der eksisterede 4 produktlinjer i virksomheden: To som producerede de senge som udgjorde hovedparten af den daglige produktion. Den 3. linje som stod for at producere mere avanceret og luksuriøse senge. Derudover var der en separat linje som stod for kundespecifikke senge med specialmål eller materialer. Indsatsområdet blev bestemt at være de to første, da det blev vurderet, at her var potentiale for effektivisering. Virksomheden producerede på daværende tidspunkt til lager og på dette færdigvare-lager lå der altid minimum 2 ugers produktion for at sikre hurtig levering til kunderne.

Avendte metoder: VSM, Synlig dagligdag

Ved hjælp af Lean værktøjer blev der identificeret flere former for spild, i flere omgange stod Work-in-progress stille i løbet af produktionen. I nogle tilfælde var det indledende sortering af materiale som manglede, og i andre tilfælde var det udstyret der skulle forbedres. Det endte med at virksomhed indledte et tættere samarbejde med leverandøren af materialet for at opnå en bedre kvalitet. Der blev indkøbt forbedret udstyr der kunne hjælpe medarbejderne. Derudover blev det påvist at der var mulighed for at lade produkterne gå direkte fra pakning til afsendelse for at spare flytningen af produkterne.
 
Med implementering af måltavler og målbare KPI’er i produktionen medførte, at der var større overblik over problemer og bearbejdningen af disse. Medarbejderne fik en større indsigt i hvordan der skulle performes og en involvering i at finde årsagerne fejl eller lav produktivitet. Derudover var det en god måde at sikre en hurtig reaktion på udfordringer med henblik på løbende forbedringer i produktionen.

Mål

  • Nedbringe gennemløbstiden
  • Skabe et bedre flow i produktionen
  • Nedbringe lagerbindingen

Resultater

  • Forbedringer i kvaliteten
  • Mindre affald og bedre sortering i produktionen
  • Mere jævn produktion
  • Kortere gennemløbstid

Har du et lignende problem?

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, som du sidder tilbage med. Udfyld nedenstående kontaktformular, og så skal vi svare dig hurtigst muligt.

* skal udfyldes.


Jacob Steendahl Nielsen

Management konsulent

Se profil

jacob@howbiz.dk

tlf. 31 10 90 00