Baggrund for projektet – konkurrence fra lavtlønnede lande

Ledelsen i virksomheden havde observeret en række mindre tilfredsstillende processer, derfor blev det besluttet at gennemføre et Lean projekt med Howbiz. Udgangspunktet for projektet var i første omgang produktions- og logistikafdelingen i virksomheden, da disse ikke performede op til ledelsens forventninger og der var formodninger om at kunne hjemtage klare gevinster

Indsatsområder – skabe flow og nedbringe gennemløbstiden

Områderne der blev identificeret var blandt andet leveringsproblemer, overproduktion, manglende overblik til at gennemtænke nye processer, for lav produktivitet, kapacitetsproblemer i nogle processer og endeligt mangel på sortering/overskuelighed i produktionen.

Avendte metoder: VSM, FMEA

Efter at have mappet processerne stod det klart hvilke processer der skulle arbejdes mere dybdegående med og hvilke processer der ikke var værdiskabende for kunden. Det førte blandt andet til et større optimeringsprojekt omhandlende de processer der hang sammen med vask af materialet. Målsætning om forbedringer på 30 % blev fastsat for processen. Ved hjælp af analyseværktøjet FMEA blev det muligt at se på hvad risikoen var for fejl og hvor store konsekvenserne ville være af fejl. Det var med til at skabe klarhed over hvilke processer der havde behov for at blive undersøgt først. De største fejlkilder var vaskeprocessen, ekstruderen af plastikken og stress og fysisk træthed. Det gjorde det enkelt for ledelsen at arbejde intensivt med de tre fokusområder.

Mål

  • Kortlægge kritiske nedbrud og løse dem
  • Opsætning af standarder
  • Eliminering af unødvendige processer

Resultater

  • Forbedring på over 19 % i værdiskabende tid
  • Optimereret flow
  • Mindre lager pga. bedre flow og produktivitet

Har du et lignende problem?

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, som du sidder tilbage med. Udfyld nedenstående kontaktformular, og så skal vi svare dig hurtigst muligt.

* skal udfyldes.


Jacob Steendahl Nielsen

Management konsulent

Se profil

jacob@howbiz.dk

tlf. 31 10 90 00