Baggrund for projektet

En stor dansk elektronik virksomhed har i samarbejde med Howbiz Management Consulting gennemført et Lean projekt i deres produktudviklingsafdeling. Virksomhedens udviklingsafdeling var igennem de seneste år blevet udsat for et større pres for at kunne følge med konkurrenterne i et presset marked. Samtidig med kravet til de produkter der kom på markedet var blevet forhøjet var der også en forventning om gennemløbstiden(Time to market) for et projekt var så kort som muligt.
 
I udviklingsafdelingen blev stage gate modellen brugt til at styrer projekterne, da man på den måde kunne bruge den til at fastlåse beslutninger og sikre fremdrift i projektet.

Indsatsområder

De to områder med størst potentiale var specifikationer som blev ændret og kommunikation som kunne blive mere klar, det var vigtigt at få fjernet unødigt spild i den samlet proces for at opnå en kortere gennemløbstid. Den specifikke afdeling der blev udvalgt var mekanikafdelingen i virksomheden, da det blev vurderet at der var størst gevinster at hjemtage her.

Avendte metoder: Swimlane, SIPOC, Kaizen

For at skabe afklaring i afdelingen omkring processerne blev SIPOC benyttet til at vise hvem der var leverandør, hvilke materialer og information der skulle stå til rådighed, hvilken transformation der skete og hvilket output der blev levereret til hvilken kunde. Arbejdet med SIPOC blev vurderet som værende meget givtigt da det skabte et fokus i afdelingen over hvilke roller og kritiske processer der fandtes.

Swimlane værktøjet blev derefter brugt til at skabe overblik over hvordan ansvaret skiftede hænder internt i afdelingen for at identificere hvor der opstod spild. Der blev på nogle kritiske tidspunkter brugt freelancere udefra og der kunne henføres spild til kommunikationen med disse hvori der opstod en del ventetid. Derudover var swimlane værktøjet også med til at vise at der ofte skete feedback loops i beslutninger som egentlig burde være låst fast via stage gate modellen. En korrekt ressource allokering i forbindelse med store beslutninger blev vedtaget og samarbejdet med freelancere blev forstærket i perioder med meget vigtige beslutninger.

Mål

  • Præcise beslutninger
  • Skabe et solidt flow i processerne
  • Kortere gennemløbstid

Resultater

  • Forkortet gennemsnitlig gennemløbstid med 30 %
  • Potentiale for besparelser i millionstørrelsen
  • Reduceret antallet af kritiske ændringer per projekt

Har du et lignende problem?

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, som du sidder tilbage med. Udfyld nedenstående kontaktformular, og så skal vi svare dig hurtigst muligt.

* skal udfyldes.


Jacob Steendahl Nielsen

Management konsulent

Se profil

jacob@howbiz.dk

tlf. 31 10 90 00